Pas op voor de ontploffende katten!

Exploding Kittens Review

Gisteren hebben we ons gewaagd aan het spel ‘Exploding Kittens‘. Het spel wat via kickstarter.com van de grond gekomen is. Dit lijkt een nieuwe rage in spellenland, we zien tegenwoordig steeds vaker spellen via een kickstarter initiatief ontstaan. Wat ons betreft een goede trend! Exploding Kittens is meteen terecht gekomen in ons overzicht met de leukste spellen voor 2 personen.

Kaartspel Exploding Kittens voorkant

Voor Exploding Kittens heb je geen katten nodig. Het is een volledig geweldloos kaartspel. Feitelijk een soort Uno of pesten, maar dan met een twist. Je moet wel een aardig begrip hebben van de engelse taal, het spel is alleen in het engels verkrijgbaar.

Feitelijk draait alles om het spel om het voorkomen dat je een exploding kitten pakt. Als je er dan toch 1 pakt is er maar 1 kaart die je kan helpen, dat is de defuse kaart. Alle andere kaarten die je krijgt helpen je om je tegenstander om de tuin te leiden of om hem juist wel de exploding kitten te laten pakken. Het spel is een combinatie van geluk (de juiste kaarten pakken) en tactiek. Na 15 minuten ben je klaar, dus lekker snel.

Op de doos staat vermeld dat het 2 minuten duurt om het spel te leren. In de praktijk duurt het 5 minuten om de instructies te lezen en moet je even begrijpen wat de verschillende kaarten betekenen. Maar heb je dit spel zeker snel onder de knie!

Kaartspel Exploding Kittens uitgelegd op tafel

Persoonlijk denken wij wel dat je op dit spel uitgekeken raakt, de variaties zijn enigszins beperkt. Daarom krijgt het spel een 8 van Djugar.

Dit spel kan je prima met 2 spelers spelen, maar met meer is ook leuk!

Uitbreidingen en variaties

Het spel heeft inmiddels veel succes bereikt en is veel keren over de toonbank gegaan. Om de variatie in het spel te vergroten kan je nu dan ook de nodige extra uitbreidingen kopen, die zorgen voor nog meer variatie.

Zo heb je;

  • imploding kittens;  20 nieuwe kaarten voor exploding kittens basisspel. Je kan het spel hierdoor ook met 6 spelers spelen in plaats van 5

Imploding Kittens

  • Party Pack; Bevat kaarten van Exploding Kittens basisset, Imploding Kittens en de Exploding Kittens App. Deze set kan niet gecombineerd worden met de exploding of imploding kittens set, want de kaarten hebben een andere achterkant. Deze versie kan je tot 10 spelers spelen.

Exploding Kittens Party Pack 

  • NSFW editie; Dit is de ‘Not Suitable For Work’ editie. Oftewel funzige en enge plaatjes., Kan als stand alone gespeeld worden of gecombineerd met Exploding en/of Imploding Kittens. Je kan hem kopen via bol.com.

Exploding Kittens NSFW editie

Kijk voor meer informatie ook op de pagina van de makers.

Waar kan je het spelen?

We leggen dit spel vanaf 9 februari in Hotel Buiten (Amsterdam Nieuw West), dus dan kan je het daar zelf proberen!

Meer Exploding Kittens

Kijk op onze overzichtspagina voor een specificatie van Exploding Kittens of schaf het gewoon direct aan, zodat je het thuis ook kan spelen!

Comments

  • Jeroen
    04/02/2018 at 21:02

    zou handig zijn als er wat linkjes bij zouden staan waar je dit spel kan kopen 🙂

chat
Add a comment