Leukste spellen voor 2

Leukste spellen voor 2

Op zoek naar een leuk nieuw spel voor met zijn tweeën? Wij hebben hier onze favorieten en de leukste spellen voor 2 spelers op een rij gezet.

Snelle spellen

Geen tijd of geen zin voor een lang en uitgebreid spel waarbij je veel moet nadenken? Kijk dan eens naar een van deze spellen, die binnen 10 minuten te leren zijn en binnen 15 tot 30 minuten gespeeld;

Exploding Kittens

Kaartspel Exploding Kittens voorkantExploding Kittens is onze nieuwe favoriet van de laatste tijd. Het doet denken aan het ouderwetse pesten. De vormgeving van het spel is erg leuk. Het is een spel wat je snel en makkelijk leert en wat niet snel verveelt.

Het doel is simpel; zorg dat je de exploding kitten niet pakt. en mocht je hem dan toch pakken, dan kan je jezelf alleen redden met de Defuse kaart. Daarnaast heb je allerlei verschillende kaarten in het spel waarmee je het leven van je tegenspeler zuur kan maken.

Zowel leuk met 2 personen als met meer (tot 5). Je kan het spel proberen bij Hotel Buiten in Amsterdam Nieuw-West, daar is het onderdeel van het Djugar spellenpakket.

Schotten Totten

Voorkant Schotten TottenSchotten Totten is een snel en makkelijk spel voor 2 personen. In het spel zijn er 9 grensstenen. Elke speler moet aan zijn zijde van de grensstenen een serie van 3 kaarten maken. De series zijn vergelijkbaar met de kaartenseries bij Poker (high card, flush, royal flush, etc). Degene die als eerste de hoogst mogelijke serie heeft gemaakt bij een grenssteen, wint de betreffende grenssteen. Wie als eerste drie grensstenen naast elkaar bezit of die in totaal 5 grensstenen bezit, heeft het spel gewonnen.

 

 

Lost Cities

Lost Cities kaartspel doosLost Cities is een relatief eenvoudig kaartspel wat zowel een strategie factor als een geluksfactor heeft. Het is eenvoudig te leren en verveelt niet snel. Je bent binnen 30 minuten klaar. Er zijn 5 verschillende soorten kleuren kaarten in het spel. Elk van de kleuren kan je een serie kaarten van sparen. Zodra je start met het sparen van 1 serie, kost dat je 20 punten. Je moet de serie lang genoeg maken om boven de 20 beginpunten uit te komen. Met weddenschapskaarten kan je je punten verdubbelen. Als je slim bent, spaar je de kaarten van je tegenstander op, zodat hij geen punten kan halen met zijn serie. Maar niet te veel, want dan scoor je zelf niet genoeg punten!

Ook dit spel kan je proberen in Hotel Buiten in Amsterdam Nieuw West.

Strategische spellen

Houd jij van strategische spellen? Vind je het niet erg om je wat meer te moeten verdiepen in de instructies? Dan zijn onderstaande spellen zeker een aanrader voor jou!

Kolonisten van Catan kaartspel

Vorsten van Catan spel doosKolonisten van Catan kaartspel is en blijft een van onze favoriete spellen. Het spel is hoofdzakelijk strategisch van aard, geluk speelt een kleine rol. Tegenwoordig wordt het spel verkocht onder de naam Vorsten van Catan, waarbij standaard 3 themasets zitten. De basis van het spel is vergelijkbaar met het bordspel Kolonisten van Catan. Ook bij dit kaartspel moet je door middel van grondstoffen proberen je Rijk uit te breiden met steden en dorpen. Aan de steden en dorpen kan je in het kaartspel gebouwen bouwen met speciale functies en/of overwinningspunten. Ook kan je andere kaarten aanleggen aan je dorpen en steden met speciale functies, afhankelijk van de themaset die speelt. Omdat het speel zo veel afwisseling kent met de verschillende themasets en je met verschillende strategieën het spel kunt winnen, blijft dit spel ons boeien.

Je bent zo 1 1/2 a 2 uur verder met dit kaartspel als je het met uitbreidingen speelt.

 

Dominion

 Dominion kaartspel doosDominion is een zogenaamde ‘deck building game’. In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt. Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. Geldkaarten vormen je kapitaal voor die beurt. Met puntenkaarten kun je niets in je beurt, maar je hebt ze uiteindelijk wel nodig om het spel te winnen. Je moet bij dit spel de balans zien te vinden tussen het opbouwen van een goede deck en het op tijd beginnen met kopen van de kaarten met punten. Als je hier te vroeg aan begint, heb je een hand vol met kaarten waar je niets mee kunt, als je te laat begint zijn je tegenspelers je voor…

Dit spel leren en begrijpen neemt wat langer in beslag (20 minuten om het te leren), en daarna heb je nog even nodig om te begrijpen wat het effect is van bepaalde kaarten. Uiteindelijk speel je het spel binnen 30 minuten.

Caverna; Het Duel

Caverna het Duel voorkant doosCaverna  Het Duel (2 spelers editie) is een hoofdzakelijk tactisch 2 speler spel. Ook dit spel werkt met grondstoffen, waarmee je vervolgens in dit geval grotruimtes kunt inrichten.

Om grotruimtes in te kunnen richten moet je eerst je grot uithouwen. Het uithouwen levert vervolgens weer tegels op die je kunt aanleggen in je grotruimtes.

Om het spel te begrijpen ben je echt wel een half uur bezig. Als je het eenmaal snapt, spel je het vrij snel en ben je meestal binnen 30 minuten klaar. Het spel kent veel variatie door de verschillende grottegels.

 

Geen ruzie? Probeer een co-op spel

Zijn jullie beiden nogal gefocust op de overwinning en levert dit nogal eens spanning op? Probeer dan eens een co-op spel.

Pandemic bordspel voorkantPandemic (Pandemie in goed nederlands :-)) is wat dat betreft een echte aanrader! Bij dit spel moeten jullie gezamenlijk proberen de wereld te behoeden voor een uitbraak van verschillende ziektes.

Iedere speler krijgt een personage toebedeeld met een of meerdere speciale mogelijkheden. Maak optimaal gebruik van deze speciale mogelijkheden van jullie personages om te zorgen dat je op tijd medicijnen kunt maken voor de betreffende ziektes. Het maken van de medicijnen doe je door een combinatie van kaarten bij elkaar te verzamelen. Help elkaar hierbij, zodat jullie snel de medicijnen bij elkaar hebben.

Je bent 15 tot 20 minuten bezig om het spel te begrijpen. Het spel spelen duurt ongeveer 45 minuten.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je nog meer tips voor de leukste spellen voor 2? Schroom niet om ons te mailen!

Kijk ook even op onze pagina met overzicht van de leukste locaties in Amsterdam met bordspellen.

Veel plezier!

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment