Review pubquiz plan B

Nieuws gevolgd? Lees alles nog een keer! En nog een keer….

… voordat je naar de pubquiz van Plan B gaat. Want een groot gedeelte van de vragen tijdens de pubquiz waar wij naartoe gingen zijn actualiteitsvragen. En dan heb ik het niet over de decreten die Trump nu weer heeft getekend en een paar dagen voorpaginanieuws zijn geweest. Nee, veelal zijn het de wat kleinere nieuwsberichten die een vraag vormen bij Plan B.

Opzet

De pubquiz kent een redelijk standaard opzet; 8 rondes, 10 vragen per ronde, eerste ronde plaatjesronde, laatste ronde muziekronde en 1 specifieke themaronde. Tijdens ons bezoek was dit een Afrikaronde.

De pubquiz begint om 20:15u. Het grootste gedeelte van de mensen die de pubquiz bijwoont komt ook echt om 20:15u binnenlopen. De mensen die er vooraf zijn, zijn vaak een potje aan het poolen of een spelletje aan het spelen. Plan B heeft namelijk een onwijs goed gevulde spellenkast en wel 11 pooltafels om aan te spelen. Als dat je niet voldoende bekoort, kan je je ook nog altijd naar de tafeltennis begeven. Los van tijdens de pubquiz, zijn het verder voornamelijk mannen die plan B vullen.

spellenkast plan B Amsterdam

De pubquiz kent een goed tempo, er wordt rap door de vragen heen gegaan. Wij vonden het gehalte aan actualiteitsvragen relatief te hoog. Er had wat ons betreft meer variatie in gemogen, door bijvoorbeeld wat meer scheikunde, politiek en mythologie toe te voegen.

Tijdens de pubquiz kreeg ieder team een schaaltje bitterbalen en er werd tijdens de pauzes rondgelopen om je drankjes bij te vullen,

Prijzen?

De winnaar van de pubuiz krijgt los van de eeuwige roem, ook een verscheurde drankrekening kado. Bovendien is er ook een poedelprijs te vergeven, in de vorm van een knuffel poedel.

Na afloop van de pubquiz staat vrijwel iedereen direct op om naar huis te gaan. Er wordt weinig nageborreld, wat jammer is voor de sfeer. We zien dit vaker bij pubquizzen.

Al met al hebben wij een leuke avond gehad. De pubquiz is wat ons betreft zeker geen uitblinker in zijn soort, maar als je met een leuke grote groep gaat, vermaak je je prima 🙂 Bovendien staat de spelletjesplank en het gratis poolen vooraf en achteraf ons erg aan. Je vindt de pubquiz van plan B dan ook terug in ons overzicht van de Top 10 pubquizzen in Amsterdam.

Lees meer reviews over de pubquiz van plan B of schrijf zelf een review op de pagina pubquiz plan B.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment